Levyesittely: Space Renegades – Teeth (2019)

Kotimainen Space Renegades on ollut aiemmin blogimme sivuilla musiikkivideospesiaalissa, kun yhtyeen basisti graafikko-ohjaaja Ili Marttinen jakoi vinkkinsä psykedeelisten musiikkivideoiden tekoon. Nyt arviossa on bändin toinen pitkäsoitto Teeth (joka julkaistiin jo viime vuoden puolella ja jonka arvioinnin viivästyksessä voitte syyttää allekirjoittanutta).


Avausraita The Beast hönkii kraut-biittiä, mutta rakenne revitään auki laulumelodioilla ja indierockahtavalla kertosäkeellä. Aaltoileva synakuvio taustalla toimii toistuvana elementtinä läpi moniosaisen kappaleen. Samalla linjalla jatkaa Erkilles, jonka mukavasti hyräiltävä kertosäe luo kontrastin muulle vähemmän profikkaille osuuksille.

Kahden avauskappaleen yksityiskohdissa huomaa tarkan tuotannon, johon on pyritty läpi levyn. Soitossa on paljon yksityiskohtia ja instrumenttivalintoja, joista levyn kunnianhimoinen ja progressiivinen rakenne tekee toisinaan jopa vaikeasti bongattavia. Väri vaihtelee aurinkoisen harmonian ja epäsymmetrisen progepsyken sävyissä.

Sinkku Summer Destroyer on levyn kenties kunnianhimoisin biisi. Kertosäkeessä maalaillaan pastoraalista maisemaa, mutta säkeistöt ovat hitusen doomahtavan riffin kehystämää askellusta. Soolo-osuus on silkkaa tajunnanpyörrettä ja synamagiaa. Sadness in the Snowfall’s Sound on paljoudessaan sellainen, joka sopisi vaikka Von Hertzen Brothersin Love Remains the Same –levyn miksauskoneiston pyörteisiin.

Space Renegades haastaa klassisen psykerockin tottumuksia korkeilla lauluäänillä ja junnauksen pysäyttävillä progerock-elementeillä. Se toimii paikoitellen mukavasti, vaikka omiin korviini (kaikkiin kolmeen) vokalisti Janne Frimanin vokaalit toimivatkin parhaimmillaan keskinuotissa. Lienevätkö kyseessä vain omat tunkkaiset tottumukseni?

Jutun alussa mainittu Ili Marttinen ohjasi Royal Funeral -ralliin jälleen todella näyttävän musiikkivideon. Oiva seppä siinä.

Space Renegades Facebookissa
Teeth Levykauppa Äxässä

//Mertsi

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s