Ensikuuntelussa Petrovin EP ”Kraatteri”

Helsinkiläinen raskaan psykedelian yhtye Petrov julkaisee debyytti-EP:nsä Kraatterin keskiviikkona 5.6. ja soittaa Lepakkomiehessä seuraavan viikon keskiviikkona. Bändi mainitsee esikuvikseen mm. Oranssi Pazuzun, King Crimsonin ja Swansin.

Huomenna julkaistava kolmiraitainen EP on kuunneltavissa haastattelun alla. Jututtamamme Petrovin Juho kertoo bändistä ja ensi-EP:stä näin:

”Petrov perustettiin syksyllä 2017. Juho (keys) ja Jaakko (bass) ovat soittaneet pitkään yhdessä folk rock -yhtyeessä nimeltä Hongisto ja samalla kaivanneet kovasti paluuta sinisilmäisen nuoruutensa hevi- ja progejuurille. Biisi-ideoita syntyi ja mukaan hommattiin (esim. Milla Rumin yhtyeessä rumpuja soittava) Aleksi ja (tällä hetkellä Waltarissa kitaraa tykittelevä) Antti.

Debyyttikeikka vedettiin joulukuussa ja maaliskuussa äänitettiin kolmen biisin ja n. 30 minuutin Kraatteri-EP. Levy on äänitetty Lahdessa Koulutuskeskus Salpauksen tiloissa, ja sen on miksannut Sakari ”Jytä-Sakke” Kumpula ja masteroinut Mikko Seppälä. Graafisesta ilmeestämme vastaa Olli Salmi.

Kraatteri on jokseenkin erikoinen yhdistelmä meitä eri elämänvaiheissa inspiroineiden yhtyeiden soundeja. Yksi musiikkimme monista erikoisuuksista on keskeisessä roolissa oleva fuzzin läpi ajettu rhodes-piano. Suosittelemme kuuntelemaan, jos esim. yksi näistä saa viisarin värähtämään: King Crimson, Pink Floyd, Swans, Mastodon, Mogwai, The Mars Volta, Kairon;IRSE!, Oranssi Pazuzu, Dark Buddha Rising.”

Kuuntele Kraatteri tästä.

EP-julkkareita juhlitaan Lepakkomiehessä ke 13.6. Mukana riennoissa Iso Auto ja Eetu Palomäki.

Petrov Facebookissa ja Instagramissa

 

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s